2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Rýžové placky

Název Množství a jednotka
rýže 1 hrnek
olej 2 lžíce
cibule 1/2 ks
studená voda 2 hrnky
nastrouhaný sýr 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nemícháme, rýže by se připálila. Pokud je třeba přilijeme trochu vody. Když je rýže měkká necháme ji vychladnout. Přendáme ji do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou šunku, vejce, koření a pokud je třeba zahustíme strouhankou. Ochutíme soli.
Ze směsi tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a na rozehřátém oleji placičky smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme se zeleninou nebo jogurtovým dipem /bílý jogurt, česnek, sůl/.


 


RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...